usluge / 16.06 - 16.06.2016

Grupna Terapija - Joga i Ajurveda u Lečenju i prevenciji dijabetesa

19:00
Ultrawell holistički centar
O TERAPIJI I KAKO DELUJE:
Joga zajedno sa Ajurvedom leči sve od dijabetesa, visokog i niskog krvnog pritiska, svih poremećaja sistema za varenje, astme i drugih poremećaja sistema za disanje, ispravlja vid, gojaznost, ili manjak telesne težine, pomaže u problemima reproduktivnog sistema (sterilitet, smanjena plodnost itd.), leči
i hormonalne poremećaje, probleme sa žlezdama, probleme sa kičmom, probleme sa kostima, artritis, reumu, psihičke probleme (stres, nesanica, opsesivno kompulsivni poreme
aji i dr.), pomaže u održavanju lepog tela i lica, pročišćava krv i otklanja sve probleme sa kožom.
Joga i Ajurvedska terapija leče sve moguće psiho-fizičke probleme i održava telo i um zdravim i privlačnim.
 
Ajurveda je drevni indijski sistem medicine, ona predstavlja umetnost življenja. Sama reč Ajurveda znači znanje (veda) o životu (ajuhu), i svaka osoba koja je željna dugog života kroz koji će da ostvari pravičan, bogat, i srećan život treba da veruje i da koristi učenja Ajurvede, tako nam preporučuju drevni tekstovi Ajurvede. Ajurveda je više od medicinskog sistema, ona je način života kroz saradnju sa prirodom i življenja u usklađenosti sa njom. Zdravlje predstavlja harmoniju prirode u čovekovom telu i umu, kao i harmoniju sa prirodom u okolini, šta više ne postoji jedna harmonija bez druge. Ako čovek nije u ravnoteži sa prirodom javlja se disbalans u samom čovekovom telu i umu i time se stvaraju uzroci kasnijih bolesti. Ovo je i najčešći uzrok bolesti u savremenom svetu jer sve više ljudi živi u gradovima i lišeno je neposrednog kontakta sa prirodom, takođe užurbanost modernog načina života ne dozvoljava prirodi u čoveku da vrati organizam u ravnotežu te se javljaju poremećaji u samom čoveku, a i poremećaji u savremenom društvu kao celini koja upražnjava i stimuliše takav način života. U Ajurvedi kao metodu življenja prevencija poremećaja je važnija od lečenja, iako se ni lečenje ne zapostavlja, tako da narodna izreka “bolje sprečiti nego lečiti” ima korene u Ajurvedi. Ona uravnotežuje i podmlađuje organizam, smanjujući njegovu podložnost oboljenjima i jačajući mu imunitet kako bi se sprečio razvoj nove bolesti.
Joga zajedno sa Ajurvedom se koristi u terapeutske svrhe da pomogne ljudima da vrate svoje telo i um u optimalni balans i oslobode se psihičkih i fizičkih opterećenja. Ajurveda reguliše čovekove navike i ishranu, neguje zdrave navike za svaku individuu posebno na osnovu njene konstitucije, dok joga reguliše um i telo čoveka kroz niz vežbi, tzv asane, vežbe disanja, tzv pranajama, i meditacije, dhjanam. Ajurveda i joga zajedno imaju za cilj da čoveka održe zdravim i slobodnim.
 
KOME JE NAMENJENA:
Svima koji žele da vrate svoje telo i um u optimalni balans i oslobode se psihičkih i fizičkih opterećenja. Oni koji žele da regulišu navike i ishranu, neguje zdrave navike za svaku individuu posebno na osnovu njene konstitucije, dok joga reguliše um i telo čoveka kroz niz vežbi, tzv asane, vežbe disanja, tzv pranajama, i meditacije, dhjanam. Ajurveda i joga zajedno imaju za cilj da čoveka održe zdravim i slobodnim.
 
PREDAVAČ:
Jovana Ristic, psiholog, Joga i Ajurveda terapeut. Školovala se u SAD na Univerzitetu City College of New York gde je završila studije psihologije, i usavršavala se u oblasti kliničke psihologije. Dalje odlazi u Indiju gde izučava drevne sisteme Joge i Ajurvede (indijske medicine) i postaje Joga i Ajurveda terapeut. Pored ova dva drevna sistema znanja izučavala je i drevne Upanišade i Sanskrit, koji su glavne avenije duhovnosti i prosvetljenja, pod mentorstvom čuvenog Swami Dayanande Saraswatia.
 
Prijave obavezne na tel 062 80 222 03