radionice / 30.10 - 30.10.2016

SAMHAIN - NOĆ KADA SE VRATA IZMEĐU SVETOVA OTVARAJU...

Sve staro koje nas je opterećivalo prethodne godine možemo konačno otpustiti, da bi napravili mesta novom.

18:30
Ultrawell holistički centar

TEME RADIONICE:

Samhain je keltski praznik koji označava početak tamne strane godine, introspektivni deo točka, kada se životna snaga usmerava na unutra. To je dan posvećen umrlima pre nas, ali i još nerođenom životu. Slavljen je na 11. mladi mesec u godini što je tačno 30.okt.2016.
U noći Samhaina se otvara međuprostor između starog i novog, sve je moguće, granice između svetova su tanke. Imamo pristup naizgled skrivenim stvarima.
Vreme da se setimo sopstvenih korena, naših predaka koji žive kroz nas. Umiranje i transformacija
istovremeno. Učimo da rastanak pripada životu.

I priroda se povlači u sebe, naizgled zamire da bi se pripremila za uskrsnuće i novi krug. Za nas je to period kada se pogled usmerava na unutra, koncentrišemo se samo na suštinsko povlačeći se u tišinu i iz nje crpimo snagu.U tome se skriva simbolika ovog praznika, neprestano kolo života.

Sve staro koje nas je opterećivalo prethodne godine možemo konačno otpustiti, da bi napravili mesta novom.

Pozivamo vas da se zajednički napojimo snagom tišine, da se rastavimo od suvišnog, i položimo seme za ono što će se novo roditi.

To veče postavićemo sebi pitanja:
Šta je to staro što hoću da napustim?
Šta treba umreti da se napravi mesto novom?
U čemu nas mogu podržati naši preci?

ko želi može poneti, olovku i papir, belu ili voštanu sveću,
malo hrane za zajedničku trpezu
ritualni instrument - bubanj, zvečku,...


PREDAVAČ:
Radionicu će voditi Branka Mraz, bazu je stekla iz Rodosvet akademije za razvoj čoveka, Vladimira Kurovskog, volha 26. generacije slovensko vedske tradicije. Biće uključeni korisni elementi drugih tradicija, znanja i rada sa precima.

Završila„Kuyay“ akademiju za medijalitet i šamanizam našeg vremena Lorene Salcedo Oviedo iz Lime, metode Anda i Amazona. Keltski šamanizam- indogenih naroda Evrope kod Brabare Nikolaus iz Minhena kao i neošamanizam od više učitelja. Čišćenje pčelinjim voskom čoveka i prostora od Saire Serikbayeve čuvene isceliteljke Kazahstana. „One spirit medicine“ seminar kod Alberta Vilolda, primenu „Živa“- praslovensko vedske umetnosti lečenja Vladimir Kurovski. Okuirede medicina, - dr. Fabio Alberto Ramirez iz Bogote. Prisustvuje etno medicinskim kongresima, radionicama i seminarima Altaja, Litve, Meksika, Perua, Kolumbije i alpskog regiona...

TRAJANJE RADIONICE: 18:30 do 19h

CENA: 15 eur