radionice / 11.03 - 11.03.2015

Ciklus radionica identiteti čakre - Identiteti Roba / Ratnika, treća čakra

18:00
Novi Sad

IDENTITET ROBA/RATNIKA - sreda, 11.03. od 18h  (SVAKA RADIONICA JE ZA SEBE)

- Upoznajte Identitet treće čakre

Psiho-energetski identitet Sluge predstavlja potencijalno veoma snažan, moćan i neuobičajeni (u današnjem vremenu) identitet. On je sačinjen oko pitanja iskazivanja volje, integriteta, lične moći, odvaznosti i hrabrosti, s jedne strane, i robovanja, potčinjavanja, strahova, plašljivosti, s druge strane.
Ovaj Identitet kao i uloga savremeno društvo ignoriše i obeshrabruje da se iskaže u svom punom svetlu i potencijalu. Biti pripadnik grupe po svaku cenu, prihvatati nametnute vrednosti bez promišljanja, dopuštati da te strahovi ophrve, prihvatati robovanje kao životnu neminovnost, rukovoditi se principom "korisnosti" i tome slično, time se prosto "guta" izražavanje ovog identiteta, uloga, pa i same njegove ideje vodilje.
Nedostatak povezanosti sa ovim energijama odvažnosti, istupanja, hrabrosti, i bez kompromisnosti, život postaje nekako rutiniziran, mehanički, neispunjen, bez elana, a kompenzacija se usmerava uglavnom na obožavanje nekih dalekih heroja iz nekog drugog vremena, čekanja na neka bolja vremena, permanentna životna odlaganja i slično. Hrabrost se pretvara u ludost i glupost, romantizuju se uloge Viteštva, a koncept služenja se pretvara u neminovnost robovanja.
Mozda bi jasnije bilo da se ovaj identitet nazove Robom jer samo tako mogu da se markiraju osnovni oblik njegovog unutrašnjeg centra kroz koji se ispoljava. U praksi ga uvidjamo kao osobu punu potencijala koje nikako da se ostvare, a razlog tome nikako da se jasno uhvati. Edukacija za ovaj Identitet je sjajna kompenzacija za njegovo ispoljavanje te mnogo školovanih, profesora i naučnika pripada ovom Identitetu. Prepisivati i sistematizovati unutar jasnog diskursa, do besmislenosti, tudje ideje i misli (nekih velikih ljudi iz nekog drugog vremena, društva i sl.) je simbolična radnja negativnog Identiteta Sluge, postajući time, paradoksalno suštinskoj potrebi osobe, robom i sledbenikom u jednom nekreativnom i ne podsticajnom smislu. Nagomilavanjem "znanja", informacija u želji da se izgradi sopstveni Integritet i duboka životna filozozfija, osoba ostaje samo zbunjena, zatrpana i ne izražena.
Medjutim, kao što nema života bez Sunca, tako i bez principa Heroizma i Svetog Ratništva nema nadahnutog života
Dobrodošli!