edukacija / 27.04 - 29.04.2018

HIDŽAMA TRETMANI

Predstavlja metodu lokalnog puštanja krvi, isisavanja, izbacivanja nečiste krvi iz organizma obolele osobe pomoću čaša ili vakuum bočica na određenim delovima tela.

Samira Čaušević sertifikovani HIDŽAMA terapeut. Reiki Master, terapeut drevnih tehnika (pomoću moski, šupljih sveća, ventuta i hidžama tehnike), terapeut porodičnih konstelacija.
16:00
Ultrawell centar

Hidžama predstavlja lokalno puštnje krvi u terapeutske svrhe. Kao medicinska metoda koristi se u prevenciji nastanka oboljenja, te lečenju nastalih poremećaja. Izvlačenje i eliminacija toksične krvi vrši se uz pomoć vakuma. Vakum se svojevremeno pravio uz pomoć životinjskog roga ili kupice. Zbog toga je ova metoda poznata još i kao “metoda roga”.

Hidžama se izvodi zarezivanjem kože, sterilnim i jednokratnim instrumentarijem, te vakum sukcijom u određenim regijama.

Šta se eliminiše hidžamom?

Na pomenuti način se eliminiše toksični sadržaj iz podkožnog tkiva, što dovodi do opuštanja i uspstavljanja ravnoteže u celom orgaizmu.

Prljava krv, stvarnost ili legenda ?

Smatra se da je krv, koja leži pod kožom, puna toksina i da to može izazvati bolnost. Oni se na pomenuti način evakuiraju iz organizma. Savremene naučne medicinske studije, koje se provode u svetu, pokazale su da postoji evidentna razlika u sastavu kapilarne krvi uzete iz prsta (odakle se obično uzima za analizu) i one uzete prilikom hidžame. Laboratorijski nalazi pokazuju tu razliku. Eliminisana masa sadrži 80 – 90% biološkog i hemijskog “otpada”, a samo 10 – 20% krvnih elemenata. Biološke meterije koje moramo eliminisati nastaju kao proizvodi našeg metabolizma, a intenzivnije se stvaraju kao posledica stresa, nekretanja te štetnih životnih navika (nespavanje, pušenje, sedeći način života itd). Hemijske otpadne materije su toksini koje u organizam unosimo hranom, vodom i zrakom, te brojnim lekovima. Zvog stresnog načina života, spazma mišića i loše cirkulacije naš organizam nije u stanju da se oslobodi svih tih toksina.

Stav savremene medicine o hidžami ?

Hidžama spada u tzv “regulatorne” medicinske metode. Regulatorna je nazvana jer deluje na bazični regulatorni sistem u organizmu koji je odgovoran za održavanje homeostaze, odnosno ravnoteže nebrojenih faktora. Stanje balansa, ravnoteže, odnosno homeostaze nazivamo zdravlje. U regulatorne metode, osim hidžame spadaju: akupunktura, tretman medicinskim pijavicama, homeopatija, te neke druge tradicionalne i novije medicinske metode.

Šta tretira hidžama?

Hidžama se, pre svega, koristi kao preventina metoda u očuvanju zdravlja i za podizanje imuniteta kao prve linije odbrane, ali su naučno potvrđeni njeni pozitivni efekti i na mnoge bolesti kao što su dijabetes, visoki pritisak, glavobolja, bolovi u vratu i ramenima, kožne bolesti, gojaznost, proširene vene i mnoge druge.

Da li hidžama ima neželjene efekte ?

Do sada nisu zabeleženi neželjeni efekti niti nus-pojave hidžame.

Gdje se sve kroz historiju javlja metoda lokalnog puštanja krvi ?

Historičar medicine dr Henry Sigerist obazire se na činjenicu da se lokalno puštanje krvi javljalo od postanka čoveka i to u svim kulturama: drevnoj Kini, Indiji, Japanu, Sjevernoj i Južnoj Americi, Egiptu, antičkoj Grčkoj i Rimu, Perziji itd. Niti jedna civilizacija ne može se pohvaliti da je ova metoda od nje potekla. Obzirom da je puštanje krvi kao metoda lečenja bila univerzalno prisutna u svim civilizacijama i kulturama tokom ljudskog postojanja, ona je morala biti izvedena iz instiktivnih radnji. Na brzi i nagli razvoj ove metode vjerovatno je uticalo posmatranje njenih povoljnih efekata.

Zakažite vaš tretman na vreme na telefon 062 80 222 03 ili na mail ultrawellcentar@gmail.com

CENA: 062/802-2203 ultrawellcentar@gmail.com