edukacija / 25.01 - 27.01.2019

Šamanska radionica: Soul Retrieval

Najmoćnija šamanska tehnika

Ševko Bajic Šamanske tehnike i terapijski šamanizam
17:00
Ultrawell centar

25-27 JANUAR- NOVI SAD - ŠAMANSKA RADIONICA: SOUL RETRIEVAL

NAJMOĆNIJA ŠAMANSKA TEHNIKA ISCELJENJA

 

POSTANITE ISCELJITELJ OSNAŽITE SVOJE ENERGETSKE VEZE SA VIBRACIJAMA I ASPEKTIMA ISCELJENJA UNUTAR VAS – POVRATITE VAŠU IZGUBLJENU SLOBODU I MOĆ - ULTRAWELL NOVI SAD

 

Radionica “Povratak izgubljenih dijelova duše” duše predstavlja jednu od najefiksanijih i najmoćnijih iscjeljiteljskih šamanskih tehnika, koje se praktikuju u različitim šamanskim učenjima i kulturama. Kroz dvo-i po-dnevnu radonicu svi učesnici će steći dovoljno znanja i vještina kako bi mogli uz dalju praksu samostalno izvoditi ovu tehniku u radu na svom iscjeljenju ili u radu sa klijentima.

Radionica će se održati u prostorijama Ultrawell Centra Novi Sad (Gogoljeva 13 A- Novi Sad) i to prema sledećem rasporedu:

5.01.2019 - PETAK: Od 17:00 – 21:00 sati:
Uvod - Soul retireval – razlozi kada i zašto gubimo energiju duše, posljedice gubljenja energije duše;
Priprema i čišćenje prostora za rad sa klijentom;
Uvodni razgovor i priprema klijenta za ovaj proces iscjeljenja;
Rad sa poljem;
Šamansko putovanje za povezivanje i traženje individualnih „alata“ za soul retreival i povezivanje sa životinjma moći iscjeljenja...

26. 01.2019- SUBOTA: Od 10:00 – 17:00 sati:
Kreiranje individualnog duhovnog ognjišta za rad;
Rad na Soul retrieval protokolu- prezentacija tehnike;
Rad u parovima (Postavljenje polja, , korištenje duvana i biljaka moći, korištenje posvećene vode za čišćenje, uvodna putovanja u radu sa klijentom ekstracija i čišćenje energije, integracija energije duše).

27. 01.2019- NEDELJA: Od 10:00 – 16:00 sati:
Rad u parovim po soul retrieval protokolu,
Ostali vidovi soul retrival tehnika,
Rad sa kristalom u procesu izvlačenja;
Rad na daljinu,
Integracija energije duše,
Finaliziranje soul retrieval protokola za rad;

Cilj ove radionice je da se svi učesnici u potpunosti osposobe za samostalan rad, tako da će tokom radionice dobiti i upute za individualni rad i usavršavanje prije nego što započnu rad sa klijentima. Tokom radionice će svi učesnici će imati priliku da urade jednu healing sesiju ali i da budu klijenti, a voditelj radionice će sa svim učesnicima raditi neophodno čišćenje i integraciju tokom rada.

Prvih 10 prijavljenih koji uplate avans za ovu radionicu će imati priliku da nam se pridruže. Molimo vas da se prijavite što pre putem sledećih kontakata: ultrawellcentar@gmail.com, ili tel +38162 80 222 03;

ZA OVU RADIONICU JE POTREBNO DA UČESNICI VEĆ IMAJU ISKUSTVA U ŠAMANSKIM PUTOVANJIMA I RADU SA SVOJOM ŽIVOTINJOM MOĆI!

Sigurno ste do sada čuli mnoge priče u kojima moćni šamani, putuju ili odlaze u neku drugu realnost i neki drugi svijet u potrazi sa izgubljenom dušom svoga klijenta. U tom procesu se dešava nevjerovatno dubok proces integracije izgubljene energije sa energetskim bićem klijenta. Energiju duše gubimo usljed trauma, ponekad zbog naše karme ili kame naših predaka. Kako bismo nastavili dalje živjeti izgubljena energija se nadomješćuje nekom drugom energijom, koja nas kasnije sprečava da živimo svoj život u istinskoj slobodi. Povratak duše je drevna šamanska tehnika koja ponovo integriše naše biće i vraća izgubljenu slobodu na najdubljim novima. Poslije ovakve tehnike iscjeljenja najčešći komentar klijenata je: ” Od sada osjećam da sam komplentiji da živim svojo život istinske slobode”.

Kako bi uspješno usvojili i integrisali ovu moćnu tehniku, učesnici će kroz interaktivne sesije usvojiti sljedeća znanja i naučiti:

- Naučiti osvnove šamanske zaštite, polja, svetog prostora i pročišćenja prostora za rad sa klijentom;
- Povezati se sa svojim šamanskim“alatima iscjeljenja”;
- Povezati se sa šamanskim životinjama iscjeljenja;
- Naučiti etape i namjere šamanskih putovanja za SOUL RETRIEVAL;
- Dodatno razraditi šamanski protokol za individualnu primjenu tehnike u radu sa klijentima;
- Naučiti tehniku extrakcije blokirane energije, energije koja više ne služi svrsi a djeluje kroz podsvjesne programe u našem energetskom biću – i rad sa elementom vatre;
Radionica je namijenja svima koji imaju iskustva u praktikovanju šamanskih putovanja a žele tehniku primijenti na sebi ili u radi sa svojim klijentima..

VODITELJ RADIONICE: ŠEVKO BAJIĆ- JEDINI AUTORIZOVANI PREDAVAČ IZ ŠAMANSKOG SISTEMA PUT ALHEMIČARA:

Prvu šamansku inicijaciju i povezivanje sa totem životinjom moći dobio 1986 godine od kada se zanima za šamanizam. Posljednjih 9 godina aktivno praktikuje pod vođstvom šamanske učiteljice Dawn Dancing Otter – iz Kanade, koja je uspostavila šamanski sistem PUT ALHEMIČARA integrišući šamanske prakse iz različitih formi šamanizma. Završio je petogodišnji studij Homeopatije a više od 25 godina praktikuje vođene meditacije i bhakti yogu. Autor je dvije knjige o šamanizmu: PJESMA MALOG MEDVJEDA – u formi iskrene i autentične priče o transformaciji kroz šamanizam kroz priču iz vlastitog života, i PJESMA DUŠE- praktični priručnik i vodič kroz osnove šamanske prakse. Trenutno je jedini autorizovani učitelj šamanizma u sistemu PUT ALHEMIČARA na Balkanu.

O SOUL RETRIEVAL TEHNICI:
Tehnika -“Soul retrieval”- vraćanje odvojenih dijelova duše!

Soul Retrieval, vraćanje odvojenih dijelova duše, metoda je putem koje se mogu proraditi i aktivirati blokirani aspekti i dijelovi života osobe. Pretpostavke na kojima se zasniva Soul Retrieval su sljedeći: Kada se dio duše izbjegava spustiti u život ili ode, u energetskom se polju stvara praznina koja će stalno tražiti nešto da je ispuni, nikada nije kasno doživjeti/proživjeti sretno djetinjstvo, kada postanete cjeloviti, ništa vas ne može povrijediti.
Tekst preuzet sa: sajta alternativa.hr

Proces uključuje tri koraka:
1. Holografsko pročišćavanje vremenske linije, kako bi se smanjilo opterećenje nastalo uslijed ključnih trauma u životu, putem spoznaje zbivanja kao uzajamne kreacije na razini duše.
2. Prorada tih obrazaca u svrhu iscjeljenja energetskog polja tijela.
3. Poziv duši ili suštini bića, koja se odvojila kako bi izbjegla traumu, da se vrati i sudjeluje u životu, za što su prethodni koraci stvorili preduvjet.

Izgubljeni dio duše

Soul Retrieval je bila tisućama godina snažna tehnika iscjeljenja. Urođenička su je plemena uglavnom koristila u hitnim slučajevima kao, primjerice, ako netko uđe u komu. Npr., ako je dijete teško bolesno i umire, tada bi urođenici ispunili šator hrpom djece koja bi plakala i zazivala bolesno dijete da se vrati u tijelo i život. Kao tehnika za “civilizirane” ljude današnjice, Soul Retrieval se može koristiti za postizanje cjelovitost bića i punoće življenja. Postoje brojne metode koje koriste mentalne koncepte prostora i vremena, analizu razloga zašto je došlo do određenih rascjepa, koje vraćaju elemente uma ili pozornosti, no one nisu toliko pouzdane kada se radi o ponovnom vraćanju sposobnosti osjećanja emocija. Na izgubljeni dio duše valja gledati kao na osobu (što taj izgubljeni dio i vjeruje da jest) te postavljati isključivo pitanja koja podupiru vraćanje i integraciju, a ne pitanja koja naglašavaju odvojenost.

Soul Retrieval se može raditi na više načina. Jedan oblik rada, kakav provode Sandra Ingerman i antropolog Michael Harner, jest da voditelj procesa-terapeut leži na podu pored klijenta i putuje u izmijenjenom stanju svijesti, koje biva pobuđeno monotonim bubnjanjem. On pronalazi dio duše u skladu s klijentovom vlastitom predodžbom o stvarnosti u kojoj se nalazi i, uz dopuštenje, dovodi ga natrag u “svakodnevnu” realnost, te “upuhuje” u tijelo klijenta. Tada terapeut ukratko opisuje što je vidio – dob i emocije koje je dio duše osjećao kada je izgubljen. Nakon toga klijent tri ili četiri tjedna radi na integraciji vraćenog dijela duše. To može biti emocionalno dramatično razdoblje; mogu se javljati sjećanja na traumu koja je uzrokovala odvajanje dijela duše, koja se vraćaju zajedno s dijelom duše, a to može biti i razdoblje kada je podrška prijatelja dobrodošla.
Znak da je dio duše izgubljen može biti nedostatak sjećanja na djetinjstvo. Na našem planetu je to vrlo česta pojava budući da moderno, civilizirano društvo ima tendenciju neosjetljivosti za osjećaje djeteta u razvoju, naročito u ime odgoja i obrazovanja. Kada se vrati dio duše, vrate se i uspomene a to može biti emocionalno prilično bolno, jer se sa svakim vraćenim i integriranim dijelom duše povećava i sposobnost osjećanja. Stvari koje osoba ranije nije mogla osjetiti sada dolaze na površinu.
Komuniciranje s dijelovima duše.

Dijelovi duše često se prije mogu naći u poetskim, nego u fizičkim prostorima alternativnih realnosti, tako da se razne “tehnike pročišćavanja” mogu koristiti bezbroj puta bez da mogu doprijeti do njih, jer su pretjerano složene. Ponekad će se dio duše lakše naći ako ga se traži u tajnoj spilji u vilinskoj zemlji, koliko god to zvučalo nelogičnim.
U svojim treninzima, Sandra i Michael koriste niz vježbi koje mogu biti vrlo zabavne. Tako, na primjer, u jednoj od vježbi dio se grupe u mašti (šamanskoj realnosti) “sakrije” na raznim mjestima, kao unutar vaze, na drugom kraju duge, a ostali u grupi imaju zadatak da ih pronađu. S dijelovima duše valja komunicirati vrlo nježno i obzirno, s puno poštovanja, jer inače, taj dio duše, čak i nakon što bude vraćen u ovu realnost, neće htjeti ostati.
Monotono bubnjanje, kakvo koriste mnoga “primitivna” plemena, olakšava pomak u svijesti. Ukoliko uistinu počinjemo osjećati svoj put umjesto da ga zamišljamo, tada ono postaje vrlo ugodno. Kada muškarac i žena zajedno bubnjaju, može doći vrlo brzo do pomaka u svijesti.

Osnovno pitanje za klijenta jest: “Na koji bi se način vaš život morao promijeniti da budete prisutni i cijenite kvalitete tog dijela sebe?” Ako je osoba izgubila dio sebe u dobi od tri mjeseca i želi nastaviti gledati na život na isti način kao do sada, bez mijenjanja navika, onda se taj dio neće htjeti vratiti. Bebe na svijet gledaju drukčije, vide svijet čudesnim i novim, dok je većina odraslih izgubila tu sposobnost. Zadnjih godina vrlo su popularne radionice na temu “unutarnjeg djeteta”, pri čemu se zaboravlja da često taj dio nas više nije prisutan, da je negdje “izgubljen u svemiru”. Tek nakon Soul Retrievala osoba, kod koje je to slučaj, može doista imati koristi od rada s unutarnjim djetetom.

Neke su osobe htjele imati “znanstvenije” objašnjenje i naziv, nego što je “vraćanje izgubljenih dijelova duše”, no ta metafora najbolje opisuje proces. Umjesto toga bi se možda kao alternativa mogao koristiti neki poetski naziv, no niti jedan “mehanicistički” naziv neće biti djelatan kada se radi o vraćanju izgubljenih dijelova energetskog polja. Oni se, naime, vraćaju sami od sebe nakon vraćanja dijela duše. U procesu terapijskog rada na Soul Retrievalu povezuju se njegova načela s tehnikama pročišćavanja energetskog polja.

Bitno je vratiti one dijelove duše koji su esencijalni za naš život sada, te ne praviti sport od traganja za fragmentima sebe u bezbroj paralelnih univerzuma. Osnovna stvar u duhovnom razvoju je postići cjelovitost na “nižim” ili ljudskim razinama. Bez te cjelovitost postoji konstantno praznina koja čeka da ju nešto/netko ispuni. Tek nakon postizanja iscjeljenja na tim razinama, rad koji se odvija na višim razinama može doći jasno do izražaja. U očima i licu osobe koja posjeduje veći dio svoje duše osjeća se toliko topline u licu i iskre u pogledu. Vraćanje odvojenih dijelova duše životu daje veću punoću i novu kvalitetu u svim aspektima.