edukacija / 09.02 - 10.02.2019

Reiki obuka SHODEN Gendai Reiki-ho sistema

Boka Laslo, Reiki učitelj i terapeut sa višedecenijskim iskustvom

17:00
Ultrawell centar

Gendai Reiki-ho predstavlja verifikovanu japansku Reiki školu koju je osnovao Hiroši Doi iz Japana. Jedan vrlo interesantan i popularan Reiki sistem danas u svetu, koji uključuje metode, tehnike i koncepte japanskog Usui Reiki Ryoho Gakkai društva kao i nekih tehnika zapadnog Reikija.

Reiki je japanski sistem spiritualnog razvoja i energetskog isceljivanja. Reiki nije religija, a mogu ga praktikovati pripadnici svih religija. Kroz ovu metodu se ostvaruje harmonizovanje energetskog polja pojedinca i to kroz različite forme meditativnih vežbi i korišćenja životne energije, odnosno KI- ja, a kao krajnji cilj ima isceljenje na svim nivoima – fizičkom, emotivnom, mentalnom i duhovnom.

U organizaciji CENTRA ZA PSIHOFIZIČKI RAZVOJ “GARUDA” i u saradnji sa Holističkim centrom “Ultrawell”, biće organizovana obuka u Shoden (prvi) stepen Gendai Reiki-ho sistema, tokom vikenda 09 - 10.02.2019. od 17-20h, pod vođstvom ovlašćenog instruktora. Program će obuhvatiti prezentaciju istorijskog nastanka Reikija, osnovu ovog sistema u radu na sebi i neke od bitnih tehnika kao što su: Teate Ryoho (umetnost isceljivanja rukama/rukopolaganjem), Nentatsu-ho, Jakikiri Joka-ho, Reiki Undo, Byosen Reikan-ho, Reiji-ho i druge.

Reiki kao metoda ima više razina delovanja:
- potpomaže prirodno isceljivanje organizma,
- obnavlja telo i jača duh,
- uspostavlja duševni sklad i duhovno dobro osećanje,
- deluje na svim razinama našeg bića (telesnoj, duhovnoj, emocionalnoj i duševnoj),
- uravnotežuje telesne energije,
- oslobađa blokade i potpomaže potpuno opuštanje,
- čisti telo od toksina,
- prilagođava se prirodnoj potrebi primaoca,
- deluje i kod životinja i biljaka i dr.

Program kursa je predviđen kako za osobe koje do sada nisu praktikovali Reiki, tako i za praktičare drugih Reiki škola. Sistem se prenosi na autentičan način i svaki učesnik će imati prilike da nakon primanja energetskog usklađivanja Reiju 霊授 (Reiđu), radi na sebi i da provežba neke tehnike pod vođstvom instruktora.

Učesnici kursa će imati pristup informacijama o istorijskom poreklu i nastanku Reiki metode, kroz jedno studijsko istraživanje gde će biti prezentovane detaljne informacije o nastanku, razvoju i evoluciji Reiki sistema na Zapad, kao i razlike u odnosu na tradiciju prenosa i učenja koja i danas postoji u Japanu, postojbini ovog sistema.

Obuku vodi Gendai Reiki-ho shihan (instruktor) Boka Laslo, sa iskustvom više od 25 godina u Reikiju, kao i drugim istočnjačkim terapeutskim tehnikama, i jedan je od instruktora koji je Reiki kao metodu počeo među prvima da prenosi na ovim prostorima. Biografiju instruktora možete videti na sajtu Centra za psihofizički razvoj “Garuda”, na adresi: http://garuda-sacra.blogspot.com/p/laslo-boka.html

Obuka će se održati ako se oformi grupa od 6 osoba. Svaki polaznik dobija na kraju kursa sertifikat i skriptu sa detaljnim ilustrovanim prikazom svih tehnika.

Dodatne informacije o kursu se mogu dobiti na telefon instruktora: 064 205 2522
PRIJAVA I MESTO ODRŽAVANJA SEMINARA:
Holistički centar “Ultrawell” Novi Sad, Gogoljeva 13a
Kontakt telefon: 062 80 222 03
E-mail: ultrawellcentar@gmail.com
www.ultrawell.rs