edukacija / 03.03 - 05.03.2020

Teorija pet elemenata i tumačenje organa po tradicionalnoj kineskoj medicini

TKM

dr Milenko Ristić lekar kineske tradicionalne medicine
09:00
Ultrawell centar

EDUKACIJA

TEORIJA PET ELEMENATA I TUMAČENJE ORGANA PO TRADICIONALNOJ KINESKOJ MEDICINI

 

Tradicionalna filozofska misao se temelji na teoriji da se sve što postoji na ovom svetu ( vidljivo i nevidljivo, materijalno i nematerijalno... ), sastoji od PET ELEMENATA. Kinezi su smatrali da se energija materijalizuje u pet osnovnih materijalnih formi - PET ELEMENATA ( vatra, zemlja, metal, voda, vazduh i drvo ). Oni nastaju kao rezultat interakcije Yina i Yanga.

Pet elemenata je jedinstvena celina - svaki pojedinac poseduje svih PET ELEMENATA. Sve što postoji - je sadržano i raspoređeno u pet elemenata. Šta pripada pojedinom elementu nastalo je dugogodišnjim istraživanjem procesa u prirodi, živom organizmu i upoređivanje istih pojava, stanja i ritmova u ljudskom organizmu. 

Na održivost odnosa i veza unutar ljudskog organizma utiče stanje ljudskog organizma i pravilan/nepravilan protok energije ( QI ) među njima. To znači da bolest pojedinog organa, tkiva, može biti uzrok nepravilnog energetskog protoka i/ili energetskog statusa pojedinog elementa. I celog organizma, kao što nepravilan protok može uzrokovati zdravstveni poremećaj.

 

DATUM: 03.03.2020. ( utorak ) i 05.03.2020. ( četvrtak )

VREME: 09:00 - 14:00

MESTO: Gogoljeva 13a, Novi Sad

PREDAVAČ: dr Milenko Ristić

Prijave obavezne na telefon 062/802-22-03