usluge / 16.10 - 18.10.2020

Pričam ti priču o Dunavu...

Vikend putovanje

Tatjana Kanazir Floriterapeut i šamanski praktičar
08:00
Ultrawell centar

Vikend putovanje
"Pričam ti priču o Dunavu"
16 - 18.10.2020.

Golubac – Lepenski vir – Đerdap – Smederevska tvrđava

Golubački grad je srednjovekovna tvrđava iz XV veka koju je u svojim pohodima napadao knez Lazar. Golubačka tvrđava
je proglašena za spomenik od izuzetnog značaja, a početkom 2019. godine su završeni radovi na rekonstrukciji kompletne tvrđave.

Đerdapska klisura sa svojom dužinom od 100km predstavlja najveću i najdužu klisuru u Evropi. Sastoji se iz 3 kotline i 4 klisure. Najveću dubinu Dunav ima upravo u Đerdapskoj klisuri. Izmerena je dubina od 82m u klisuri Gospodjin vir, što je ujedno jedna od najvećih rečnih dubina na svetu.

Lepenski vir je jedno od najnačajnijih neolitskih arheoloških nalazišta. Predstavlja ostatke najstarijeg naselja u Evropi. Prvi ostaci su pronađeni u drugoj polovini XX veka prilikom opsežnih istraživanja radi otvaranja HE Đerdap I. Tokom krstarenja Dunavom možete videti brojne spomenike poput Trajanove table, koja predstavlja natpis uklesan na steni koji je posvećen rimskom imperatoru Trajanu. Zatim možete videti Decebalov lik u steni. Decebal je bio kralj Dačana, koji na kraju nije mogao da se odupre snazi Trajanove vojske.

Đerdap je proglašen za nacionalni park 1974. godine. U okviru NP Đerdap se nalazi vidikovac Kovilovo ili kako ga još nazivaju “Krov sveta”. Pešačka tura od 2,5km koja traje 1h će Vas ostaviti bez daha kada vidite pogled koji se pruža na Dunav. Eko-etno kompleks “Kapetan Mišin breg” se nalazi u središtu Đerdapske klisure i NP Đerdap, nedaleko od Donjeg Milanovca. To je ujedno i vidikovac sa kojeg se pruža jedan od najepših pogleda na Dunav. U okviru kompleksa se nalaze i muzej vina i galerija slika i skulptura. Rajačke pimnice se nalaze na jednom bežuljku nedaleko od Negotina. To je malo selo sastavljeno od malih tradicionalnih kamenih kuća, koje služe za proizvodnju vina. U dolini reke Vratne nalaze se tri prirodna kamena mosta, tzv. prerasti, koje podsećaju na vrata, po kojima je ujedno reka i dobila ime. Na samom izlasku iz kanjona Vratne nalazi se manastir Vratna koji potiče iz XIV veka.

Smederevsku tvrđavu je podigao despot Đurađ Branković, a legenda kaže da su graditelji svakodnevno umirali zbog iznemoglosti, jer je gradnja tvrđave tekla neverovatnom brzinom. Narod je tada smatrao da je glavni krivac za to despotica Jerina, i od tada nosi nadimak prokleta Jerina.

U cenu aranžmana je uračunato:
- prevoz turističkim minibusom na relacijama navedenim u programu
- smeštaj u hotelu Djerdap 3* u Kladovu na bazi dva noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama
- ulaznice za lokalitete Lepenski vir, eko-etno kompleks “Kapetan Mišin breg” i Smederevska
tvrdjava
- vožnja brodićem po Dunavu prema programu na relaciji Tekije – Manastir Mrakonija – Tekije
*ukoliko vremenski uslovi dozvoljavaju
- degustacija vina i zakuska u Rajačkim pimnicama
- usluge licenciranog turističkog vodiča i lokalnih vodiča
- boravišna taksa i osiguranje
- troškovi organizacije putovanja


U cenu aranžmana nije uračunato:
- individualni troškovi putnika i usluge koje nisu predvidjene programom
- ulaznica za Golubački grad (zona I – 600,00 din., zone II i III – 800,00 din., zona IV – 1.200,00
din.)
- ručak u Eko-etno kompleksu „Kapetan Mišin breg“

Opis smeštaja – opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera
Hotel Djerdap 3* - Nalazi se na samoj obali Dunava u centru Kladova i sa svojih osam spratova dominira panoramom grada. Hotel raspolaže sa 138 soba i 6 apartmana. Sve sobe poseduju sopstveno kupatilo, televizor i telefon sa direktnom linijom. U sastavu hotela su restoran „Zlatna sala”, dve kongresne sale, aperitiv bar, lobby bar i dve letnje bašte sa pogledom na Dunav. Hotel Đerdap poseduje šetni brod-restoran sa 120 mesta. Hotel je pokriven besplatnom wireless konekcijom a parking je besplatan i pod video nadzorom.

Broj mesta je ograničen.
Sve informacije možete dobiti na telefon 062/802-22-03