usluge / 05.03 - 15.03.2021

AKUPUNKTURA I PULSNA DIJAGNOSTIKA

Tradicionalna kineska medicina

dr Milenko Ristić lekar kineske tradicionalne medicine
09:00
Ultrawell centar
Akupunktura je drevna kineska metoda lečenja, stara preko 5000 godina. Akupunktura se bazira na učenju da je čovek, kao uostalom i sve živo, ispunjen životnom energijom, koja kruži našim telom određenim putevima ili meridijanima. Nesmetani tok vitalne energije preduslov je energetske ravnoteže i psihofizičkog zdravlja organizma, što se dijagnostikuje preko pulsa.
O tretmanu:
Putem pulsa se dijagnostikuje disbalans u energetskom toku. Terapeutski efekat se postiže postavljanjem iglica na tačno određena mesta-akupunkturne tačke.
Dejstvo:
- pomaže kod alergija, astme, bolesti bronhija, upale pluća, poremećaja krvnog pritiska i srčanog ritma, te funkcionalnih bolesti srca.
- koristi se u tretmanima oboljenja kože, pomaže u lečenju alergija, herpesa, neurodermatitisa, ekcema
- leči poremećaje kod funkcionisanja organa za probavu, čireva na želucu i dvanaestopalačnom crevu, opstipacije, nadimanja, žgaravice, povraćanja, mučnine, kolitisa, upale žuči, smanjene pokretljivosti te različitih upala i bolova u zglobovima, mišićima, tetivama i vezivnim tkivima celokupnog aparata za kretanje, ali i kod različitih iščašenja i lomova. Ublažava i leči upale bešike, bubrega i prostate, bolove uzrokovane bubrežnim kamencima i inkontinenciju i noćno mokrenje u krevet, ali i impotenciju.
- pomaže i kod psihosomatskih oboljenja i poremećaja, različitih psihičkih poremećaja i oboljenja, depresije, bulimije, anoreksije, preterane težine i poremećaja spavanja. Primjenjuje se i u lečenju zavisnosti od alkohola, nikotina, tableta i droga. Koristi se i u lečenju neplodnosti, PMS-a, teškoća u vreme menstruacije, menopauze i klimaksa. Pomaže i kod zubobolje, preterano osetljivih zubi, upale zubnog mesa, paradentoze i herpesa.
Prema preporukama Svetske zdravstvene organizacije postoji širok spektar poremećaja i bolesti koji se veoma uspešno tretiraju akupunkturom.
* periartritis ramena
* sportske povrede
* kontrakture i ankiloza zglobova
* reumatski artritis
* tenosinovitis
* neuralgije
* stres
* hronični umor
* hipertenzija i hipotenzija
* neplodnost
* neuredne menstruacije
* dismenoreja i popratne tegobe
* kozmetički tretmani (bore, celulit)
* Paralisis N. facialis (paraliza lica)
* Neuralgia ischiadicusa (išijalgija)
* lumbalni bol
* bol u ramenu
* bol u laktu
* Tarticollis (ušinut vrat)
* Neuralgia N. trigemini
* apopleksija (izliv krvi u mozak).
Trajanje tretmana:
- Prvi tretman akupunkturom i puls dijagnozom traje oko 1:30h, svaki sledeći tretman traje do 1h (akupunktura, masaža i vežbe).
Tretman radi dr Milenko Ristić - lekar TKM
Zakazivanje tretmana je u toku, tretmani će se raditi u periodu od 5.03. do 15.03. u Ultrawell centru.
Informacije i zakazivanje tretmana na telefon 062/802-2203