radionice / 13.02 - 13.02.2022

Porodične konstelacije

Spoznaje, rešenja, otpuštanja i prihvatanja naših porodičnih i ličnih obrazaca naviru u direktnom odnosu učesnika u ovoj grupnoj terapiji, koja je vrlo intenzivna i isceljujuća.

Nataša Panić Profesionalni astrolog
16:00
Ultrawell centar
PORODIČNE KONSTELACIJE
Nedelja 13.2.2022. 16:00 - 20:00
 
Porodične kosntelacije ( porodični poredak, poredak ljubavi, order, redovi ljubavi, sve su to imena za isti metod) je relativno novija terapijska tehnika koja se koristi u širem smislu za uravnoteženje životne energije a u užem smislu radi na otkrivanju nesvesnih obrazaca koje nosimo iz dalje ili bliže prošlosti našeg života. Nesvesna porodična dinamika koja se otkriva kroz radove u porodičnom poretku nalazi se u pozadini mnogih situacija duboke patnje našeg porodičnog sistema, naročito ukoliko se radi o bolestima. Spoznaje, rešenja, otpuštanja i prihvatanja naših porodičnih i ličnih obrazaca naviru u direktnom odnosu učesnika u ovoj grupnoj terapiji, koja je vrlo intenzivna i isceljujuća.
 
Pleme kao i svaki sistem, pa i porodični, ima svoja pravila, svoje zakone i svaki član sistema je podjednako važan. Izuzimanjem iz bilo kojih razloga ( nemoralno ponašanje, bolest, poroci, tajne) nekoga iz porodice dolazi do poremećaja u radu sistema a kojeg osete naredne generacije. Kao u plemenu tako i u svakoj porodici - svaki čan zaslužuje poštovanje, za život koji smo dobili takav kakav jeste, ali i prihvatanjem svih delova sistema spoznajemo duboku povezanost sa našim precima, narodom, čovečanstvom.
 
Porodični poredak budi u nama ljubav koja zaista jeste jedina istina a koja ovde ide kroz prihvatanje svih delova sebe. Duboka posvećenost zadacima u službi života povezuje i pokreće sve učesnike u poretku, pa kroz ovaj metod učesnici pronalaze u sebi ljubav za umrle članove, izgubljenje ljubavi, nesrećne sudbine, ratove i traume svih naših porodičnih članova. Ovo je tehnika koja je sigurno potrebna današnjim ljudima i okrenuta zdravoj budućnosti jer nam ona nudi prihvatanje i ljudi u našem sistemu koji ne pripadaju porodici – a to su svi počinioci dela zbog kojih su naši preci bili žrtve – jer žrtve i počinioci u nama žive podjednako – te jedino mirenjem dualnosti u nama samima možemo biti celoviti i zdravi.
Uz pomoć konstelacija možemo pronaći odgovore i rešenja u područjima odnosa u partnerstvu, braku, roditeljstvu, po pitanju karijere, radnog mesta kao i ličnog, zdravstvenog i psihičkog zdravlja, materijalnog dobrostanja i uspeha, životnih dilema i izbora.
 
Porodični poredak je terapeutska tehnika koja je umnogome drugačija od ostalih, kako po načinu rada ( u grupi u kojoj niko ne mora znati problem ili temu osobe koja radi), ima elemente psihodrame, ali je potpuno fenomenološka, a samim tim stoji iza svog osnovnog postulata da je svaki čovek jedinstven i ima svoju porodičnu priču, pa je način rada terapeuta dosta intuitivan i prepušten polju informacija koje se oseti u toku rada. Svakako da je ovo vrlo interesantno i uzbudljivo iskustvo, koje mene, kao nekog ko vodi radove, nadalje privlači svojom jednostavnošću kojom se dolazi do rešenja i budi zahvalnost nečemu što je izvan naše kontrole a koje nam stalno poručuje na razne načine – vi ste voljeni.
Konstelator Nataša Panić.
 
DATUM: 13.2.2022. ( nedelja )
VREME: 16:00 - 20:00
MESTO: Ultrawell centar, Gogoljeva 13 A, Novi Sad.
PRIJAVE OBAVEZNE NA TELEFON 062/802-22-03