radionice / 14.02 - 14.02.2015

Ulja ljubavi

Eterična ulja kao afrodizijak

(15:0
Novi Sad

Da li znate da čovek, posredstvom mozga, može da detektuje oko 10.000 mirisa, ali da raspoznaje "samo" polovinu?

Ipak, ono što je mnogo važnije jeste da ti mirisi imaju moć da u nama pokrenu pravu buru strasti, ali i da nas uspore, oraspolože, ojačaju... Otuda nije čudo što biramo upravo određene mirisne mešavine u parfemskim bočicama ili određena eterična ulja. Jeste da to činimo nasumice, uglavnom ne znajući svojstva parfemskih sastojaka ili eteričnih ulja, ali stručnjaci za mirise svedoče o tome da naš izbor nije nimalo slučajan.

Esencijalna ulja utiču na različite načine, no najbrže dejstvo jeste putem čula mirisa. Miris podstiče reakciju utičući na limbički deo u ljudskom mozgu koji je zadužen za raspoloženje i emocije. Zato su, eterična ulja, tokom istorije, se često primenjivala u afrodizijačke svrhe i za privlačenje partnera. Neka od najzavodljivijih eteričnih ulja su: ulje ruže, jasmina, ylang-ylang, pačuli, sandalovina, neroli, crni biber. 

Afrodizijačka ulja se grubo mogu podeliti u dve grupe - one koji smiruju i oslobađaju od stresa kako bi postigli željeni efekat, poput ruže, nerolia i one koji stimulišu poput ylang-ylang, jasmina, sandalovine i crnog papra. Mnogi životni problemi, prekomeran rad, nedovoljno sna utiču na rast stresa, što utiče i na pad seksualne želje. Ulja ruže, nerolia ili ylanga u kupkama prije spavanja, kao i u obliku masaža postići će željeni efekat afrodizijaka. Pored ulja koja smiruju, tu su i ulja koja se koriste za stimulaciju, ali s njima ne treba preterivati, jer kako je rečeno ulja utiču i na druge stvari u organizmu, a ne samo na libido, te bi preterivanje moglo dovesti do neželjenih nus pojava. Međutim umerena primena jasmina, sandalovine i crnog bibera ima odlične afrodizijačke efekte i čak rešava seksualne probleme.

Naučite kako sve možete da primenite ova i mnoga druga eterična ulja, da probudite strast, smanjite napetost, opustite se...

Takođe, željena eterična ulja moći ćete da nabavite na radionici.