radionice / 20.03 - 20.03.2015

Radionica " Primena začinskog bilja u kulinarstvu"

Aromatično začinsko bilje

Ševko Bajic Šamanske tehnike i terapijski šamanizam
18:00
Novi Sad

Upotreba začina i začinskog bilja u kuvanju i pripremanju hrane ima dugu istoriju.
Začini su nekada bili privilegija bogatih, ali danas kada začini i začinsko bilje više nisu toliko skupi kao što su
nekad bili i kada ih može priuštiti svako prosečno domaćinstvo, teško je uopšte zamisliti kuvanje bez
njih. Jer, začini i začinsko bilje će svojom raznolikošću mirisa, ukusa i boja oplemeniti svako jelo i
učiniti ga posebnim.
Danas se začinsko bilje koristi za pojačavanje ukusa i gastronomskog doživljaja i uživanja u
hrani. Začini se dodaju većini slanih jela tokom kuvanja kako bi se obogatio ukus ili pak jednostavno
kao ukras gotovom jelu. I slatkim se jelima takođe mogu dodavati začini i začinsko bilje.
Začini su aromatične materije biljnog porekla koji se dodaju jelima u cilju poboljšanja organoleptičkih svojstava. Ona ih obogaćuju, pojačavaju aromu, daju pikantniji ukus i boju, ulepšavaju izgled i doprinose utisku lepo posluženog jela.
Radionicu vodi Sevko Bajic.


Prijavite se do 17.03.2015. i ostvarite popust za učešće na radionici :)


Na radionici ćete moći da nabavite divne organske začine za vaša omiljena jela ;)